Donate
Newsletter

Dodoma Tanzania

Door gebruik te maken van de Farmer Managed Natural Regeneration (FMNR) technieken en methodes van regenwater-infiltratie toe te passen, willen we de grond herstellen, het gebied vergroenen en de productiviteit van het land in Centraal Tanzania verbeteren. Met ons project bereiken we 300 communities in de Dodoma-regio en helpen we daarmee 194.400 huishoudens.

Design Phase
100% done
Implementation Phase
15% done
194.400
ha te vergroenen
Water
Verbeterde beschikbaarheid voor communities
194.400
huishoudens (2021)
Temperatuur
afname
01

Vergroenen met Tanzaniaanse boeren

Dodoma is het hart van Tanzania en thuishaven van de hoofdstad. Met een oppervlakte van 41.311 km2 heeft het bijna de grootte van Nederland. De bevolking is 2.083.588 (2012), waarvan 90% afhankelijk is van het land voor levensonderhoud. Het land wordt gebruikt voor kleinschalige landbouw en veeteelt.

Hoewel gemeenschappen in de Dodoma-regio (een semi-aride gebied) een verbazingwekkende veerkracht hebben getoond in moeilijke milieu-omstandigheden en een streng klimaat, is het complexe probleem van ontbossing, bodemdegradatie en klimaatverandering in een alarmerend tempo gaan versnellen. Daarmee wordt het vermogen van ecosystemen om de biodiversiteit in stand te houden en de natuurlijke bronnen van water en vruchtbare bodems te behouden nog verder bemoeilijkt.

Om het levensonderhoud van mensen en klimaatbestendigheid in de Dodoma-regio te verbeteren, als onderdeel van het uiteindelijke doel om Tanzania te vergroenen, werken we samen met LEAD Foundation. In 2017 is het gebied voor dit programma geselecteerd en is het ontwerp voor het project ontwikkeld. Het werd in december 2017 eerst geïmplementeerd in de omgeving van Kongwa, in het oostelijke deel van de Dodoma regio. Vanaf mei 2018 is het programma verder geïntroduceerd in het hele Dodoma gebied.

Samen met onze partners van LEAD Foundation en MetaMeta en de lokale gemeenschappen hebben we de interventies geselecteerd die in de komende periode zullen worden geïmplementeerd. Dit programma bestaat uit een combinatie van Farmer Managed Natural Regeneration (FMNR) en regenwateropvang technieken.

"Het leek bijna onmogelijk om dit gebied te vergroenen! Maar onderschat nooit wat een schep kan doen!"

Godlove, Communicatie & Marketing bij LEAD Foundation


04

Visiting address

Tel.
Mail.

IBAN. NL59 RABO 0160 3724 88
SWIFT. RABONL2U